review.png 10

APK

APK keuring bij AD Garage Tomcars in Heesch.
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is wettelijk verplicht voor alle auto’s van drie jaar en ouder. Het is een technische controle van de auto waarbij wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieu. De APK wordt uitgevoerd door een gediplomeerd keurmeester en neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. Aan het eind van de keuring bepaalt de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd, maar ook afgekeurd. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Daarom wordt een APK door garagebedrijven vaak gecombineerd met een onderhoudsbeurt. Een APK-keuring mag enkel door een RDW-erkend bedrijf zoals AD Garage Tomcars in Heesch worden uitgevoerd.

article_image_1579176281.jpg

Banden

Het is van belang dat u de banden van uw auto in topconditie houdt. Het geregeld (laten) controleren van de bandenspanning, juiste profieldiepte en eventuele slijtage is zeer belangrijk. Zo bent u er vroegtijdig bij als de banden aan vervanging toe zijn en zorgt u ervoor dat u veilig en comfortabel op uw bestemming aankomt.  

article_image_1580897729.jpg

Onderhoud

Een auto die je in de steek laat is heel vervelend. Het komt altijd op een onhandig moment. Daarom is onderhoud zo belangrijk. Je zou hierop kunnen besparen. Maar dat kan leiden tot een grotere pechkans en hogere reparatiekosten. Plus: de veiligheid kan in het geding komen.

Als u weinig kilometers rijdt, hoeft uw auto doorgaans maar één keer per jaar naar de garage voor een onderhoudsbeurt en kunt u deze prima samen laten vallen met de apk-keuring. Rijdt u veel kilometers, dan zal onderhoud vaker nodig zijn.

Het is verstandig om in ieder geval één keer per jaar uw auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Zo kunt u veel narigheid voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt kunnen onze monteurs ook signaleren ‘wat eraan zit te komen’. Zo houdt u grip op de kosten en wordt de kans dat u plotseling komt stil te staan aanzienlijk kleiner.

article_image_1551426156.jpg

Remmenservice

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Het is voor uw veiligheid en de veiligheid van uw medeweggebruikers van belang dat deze juist werken. Laat daarom regelmatig uw remmen controleren en onderhouden.  

article_image_1580897511.jpg

Storingsdiagnose

Tegenwoordig beschikken moderne auto’s over veel elektronica. Storingen zijn in veel gevallen te herkennen aan brandende controlelampjes op het dashboard en/of waarschuwingspiepjes. Storingenmeldingen worden automatisch opgeslagen in het elektronisch geheugen. Onze monteurs kunnen deze storingen uitlezen en voor u verhelpen.  

article_image_1580899671.jpg

Airco-service / check

De airco-installatie van uw auto is niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks een gedeelte van de aircovloeistof, ook wel koudemiddel genoemd. Dat is heel normaal. Om dure reparaties te voorkomen is dus periodiek onderhoud van de airco zeer aan te bevelen. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. Laat dus jaarlijks een aircocheck uitvoeren, zodat u tijdens alle jaargetijden een goed werkende airco heeft.

 

article_image_1580897903.jpg
Whatsapp Whatsapp ons
  • phone.png
  • mail.png
  • map.png
  • whatsaap.png
Morgen Internet - Zorgeloos website